Tészta: 2ek. zabpehelyliszt 2ek. teljes kiőrlésű liszt 2 ek. kakaópor 4 ek. víz 1 ek. olaj 1 sütőpor 6 ek eritrit 6 tojás Krém: 75 dkg házi túró 1 citrom héja és fél citrom leve 20 dkg vaj 25 dkg eritrit Zselé 1 l. 100%-os cukormentes narancslé 2,5 cs. vaníliás pudingpor 3ek. eritrit Ekészítés: Liszteket kakaóport és a sütőport összekeverjük. A tojássárgákat az eritrittel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és vizet, majd fokozatosan belekeverjük a kakaós lisztes keveréket. A fehérjéből kemény habot verünk, és a masszával összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 160 fokon tűpróbáig sütjük. A krémhez a vajat az eririttel habosra verjük, majd a túróval citromhéjjal és citromlével krémesre keverjük.A kihűlt tésztára kenjük. A zseléhez 8 dl narancslevet felteszünk forrni, a maradék 2 dl-el csomómentesre keverjük a pudingport és eritritet. Majd, mintha pudingot főznénk, a forrásban lévő narancsléhez adjuk, és folytonos kevergetés mellett addig főzzük, amíg kifényesedik a zs...
Hozzávalók: 35-40dkg sajt (6 közepes szelet) 15dkg zabpehely (durvára darálva, nem porrá!) 2 tojás 1 púpos evőkanál zabpehelyliszt 45dkg fagyasztott zöldségkeverék só 2dl tejföl 3-4 kiskanál mustár 3-4 kiskanál nyírfacukor só, bors Elkészítés A sajtot a zabpehelylisztbe, tojásba és zabpehelybe forgatjuk majd újra a tojásba és a zabpehelybe, így vastagabb panírt kapunk és nem fog kifolyni a sajt sütés közben. A szokásos módon kisütjük, majd alaposan leitatjuk róla a felesleges olajat papírtörlővel. A fagyasztott zöldségkeveréket (persze ezek lehetnek friss zöldségek is) megpároljuk, ízlés szerint sózzuk A tartármártáshoz a tejfölt, mustárt, nyírfacukrot, sót, borsot összekeverjük, 1-2 percet várjunk kóstolás előtt, hogy a cukor teljesen felolvadjon (aki savanyúan szereti, tehet bele több mustárt, aki édesebben az több nyírfacukrot).
Hozzávalók: 80dkg hús (sertés,csirke,pulyka is lehet) 1fej vöröshagyma olaj só 1 kis üveg gomba 1 doboz tejföl 2púpos kanál zabpehelyliszt fűszerpaprika víz Elkészítés: A húst csíkokra vágjuk.A hagymát apróra vágva olajon megdinszteljük.A húst rádobjuk,kis kérget pirítunk neki.Felöntjük vízzel,hogy ellepje,ízlés szerint sózzuk.Ha a hús megpuhult,hozzáöntjük a gombát, ha átmelegedett a levét besűrítjük a 2 kanál liszttel,ekkor pirospaprikával ízesítjük még.Ha besűrűsödött hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk vele.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése