Barátkozós almás bodag 😁🍎🍎🥧


Azért kapta ezt a nevet, mert pont ideális baráti beszélgetésekhez



Egy egyszerű olajos piskóta almával egyébként

Hozzávalók:
4 tojás




4dkg zabpehelyliszt
4dkg teljes kiőrlésű liszt
1,5tk sütőpor
1 csipet só
10dkg eritrit
3ek víz
2 ek olaj
2 alma


fél tk. fahéj
Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját felverjük az eritrittel , majd hozzáadjuk a vizet, 1 csipet sót és egy 2 ek.olajat , és apránként belekeverjük a liszteket és a sütőport. A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és hozzáforgatjuk a lisztes masszához. Kivajazott formába öntjük én ehhez most egy 28X18 cm-es jénait használtam. A tetejére pedig a megpucolt, apróra vágott fahéjba forgatott almát szórunk.
Előmelegített sütőben 150 fokon 30perc kb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése