Töltött padlizsán
Töltött padlizsán
Hozzávalók:
2 nagy padlizsán
1 nagy fej
vöröshagyma
olaj (a
hagyma dinszteléséhez)
fél kg
darált hús (lehet sertés vagy szárnyas is, teljesen mindegy)
só, bors,
pirospaprika
1 nagy doboz
tejföl
2-3 szem
paradicsom
15dkg sajt
Elkészítés:
A
padlizsánokat megmossuk,félbevágjuk, kanállal kikaparjuk a belsejét, hogy legyen egy kis árok. Besózzuk.
A hagymát felaprítjuk, üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, egy
kis vizet öntünk alá. sózzuk, borsozzuk és ha kész, még pirospaprikát is
teszünk rá 1-2 perccel azelőtt, hogy eloltjuk alatta a tüzet.
A padlizsánokat lemossuk a sótól. Egy tepsit kibélelünk
alufóliával, rátesszük a padlizsánokat,a padlizsánok mélyedéseibe töltjük a darált húsos tölteléket,megkenjük
tejföllel,és rátesszük a paradicsomszereteket. Befedjük alufóliával, nagy
lángon addig sütjük, amíg a padlizsán kezd meg puhulni, majd levesszük a
fóliát, sajtot reszelünk rá és visszatesszük a sütőbe amíg a sajt rápirul.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése