Töltött padlizsán





Töltött padlizsán

Hozzávalók:
2 nagy padlizsán

1 nagy fej vöröshagyma

olaj (a hagyma dinszteléséhez)

fél kg darált hús (lehet sertés vagy szárnyas is, teljesen mindegy)

só, bors, pirospaprika

1 nagy doboz tejföl

2-3 szem paradicsom

15dkg sajt

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk,félbevágjuk, kanállal kikaparjuk a  belsejét, hogy legyen egy kis árok. Besózzuk.
A hagymát felaprítjuk, üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, egy kis vizet öntünk alá. sózzuk, borsozzuk és ha kész, még pirospaprikát is teszünk rá 1-2 perccel azelőtt, hogy eloltjuk alatta a tüzet.
A padlizsánokat lemossuk a sótól. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, rátesszük a padlizsánokat,a padlizsánok mélyedéseibe töltjük a  darált húsos tölteléket,megkenjük tejföllel,és rátesszük a paradicsomszereteket. Befedjük alufóliával, nagy lángon addig sütjük, amíg a padlizsán kezd meg puhulni, majd levesszük a fóliát, sajtot reszelünk rá és visszatesszük a sütőbe  amíg a sajt rápirul.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással