Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással
Hozzávalók:
35-40dkg sajt (6 közepes szelet)
15dkg zabpehely (durvára darálva, nem porrá!)
2 tojás
1 púpos evőkanál zabpehelyliszt
45dkg fagyasztott zöldségkeverék
só
2dl tejföl
3-4 kiskanál mustár
3-4 kiskanál nyírfacukor
só, bors
Elkészítés
A sajtot a zabpehelylisztbe, tojásba és zabpehelybe
forgatjuk majd újra a tojásba és a zabpehelybe, így vastagabb panírt kapunk és
nem fog kifolyni a sajt sütés közben.
A szokásos módon kisütjük, majd alaposan leitatjuk róla a
felesleges olajat papírtörlővel.
A fagyasztott zöldségkeveréket (persze ezek lehetnek friss
zöldségek is) megpároljuk, ízlés szerint sózzuk
A tartármártáshoz a tejfölt, mustárt, nyírfacukrot, sót,
borsot összekeverjük, 1-2 percet várjunk kóstolás előtt, hogy a cukor teljesen
felolvadjon (aki savanyúan szereti, tehet bele több mustárt, aki édesebben az
több nyírfacukrot).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése