Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással





Hozzávalók:
35-40dkg sajt (6 közepes szelet)

15dkg zabpehely (durvára darálva, nem porrá!)

2 tojás

1 púpos evőkanál zabpehelyliszt


45dkg fagyasztott zöldségkeverék



2dl tejföl

3-4 kiskanál mustár

3-4 kiskanál nyírfacukor

só, bors

Elkészítés
A sajtot a zabpehelylisztbe, tojásba és zabpehelybe forgatjuk majd újra a tojásba és a zabpehelybe, így vastagabb panírt kapunk és nem fog kifolyni a sajt sütés közben.
A szokásos módon kisütjük, majd alaposan leitatjuk róla a felesleges olajat papírtörlővel.

A fagyasztott zöldségkeveréket (persze ezek lehetnek friss zöldségek is) megpároljuk, ízlés szerint sózzuk

A tartármártáshoz a tejfölt, mustárt, nyírfacukrot, sót, borsot összekeverjük, 1-2 percet várjunk kóstolás előtt, hogy a cukor teljesen felolvadjon (aki savanyúan szereti, tehet bele több mustárt, aki édesebben az több nyírfacukrot).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽