Fokhagymás sonkás pizza egészségesen
Hozzávalók:
12dkg Graham liszt
12dkg zabpehelyliszt
1-1,5 dl
víz
1 csipet só
1 ek. olaj
Élesztő (hagyományosból 1/4kocka, instantból fél tasak)
1 kis pohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
20dkg sonka vagy tarja
1 nagyobb paradicsom
1 fél fej lilahagyma
¼ kígyóuborka
15 dkg sajt
Elkészítés:
A pizza tésztát a lisztekből, vízből, olajból, sóból
élesztőből (én instatot szoktam használni, mert azt nem kell felfuttatni, így
nem kell bele cukor) összegyúrjuk, fél órát meleg helyen pihentetjük.
Sűrűbb tésztája lesz, mint a hagyományosnak, nyújtófával
egyszerűbb kinyújtani kb. 0,5
cm vastagra, de kézzel is el lehet szórakozni vele:),
olajjal kikent tepsibe tesszük.
A tejfölbe 1 gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átpaszírozunk,
összekeverjük, ezzel megkenjük a tésztát. A felvágottat felcsíkozzuk,
szétoszlatjuk, lilahagymát felcsíkozzuk és szintén rátesszük, a paradicsomot
feldaraboljuk és rápakoljuk, ráreszeljük a sajtot, végül az uborkakarikákat a
sajtra rakjuk.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kész.
2 személynek bőven elegendő.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése