Bogyós gyümölcsös joghurt szelet
6
tojás
15
dkg nyírfacukor
8
dkg zabpehelyliszt
7
dkg graham liszt
1
csomag sütőpor
2
evőkanál olaj
6dl
natúr joghurt+ 2ek nyírfacukor
7dl
tejszín (hulala cukormentes, a titka, hogy felverés előtt jól le legyen hűtve!)+ 2ek nyírfa porcukor
20 g étkezési zselatin
45dkg
fagyasztott bogyós gyümölcs
3 cs
piros tortazselé
Nyírfacukor
a tortazselé elkészítéséhez, a tasakon jelzett mennyiség
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral és az olajjal kb. 5 perc alatt
robotgéppel habosra keverjük, a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk! (a graham lisztnél a szűrőn fennakadnak a héj
részek, de azt is tegyük bele) óvatosan elkeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe
egyengetjük, előmelegített sütőben, 175 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük.
(Tűpróba!)
A natúr joghurtot a nyírfacukorral összekeverjük, a
tejszínbe a nyírfacukrot porcukorrá darálva teljesen feloldjuk, majd habbá
verjük. A zselatint a tasakon található útmutatás szerint elkészítjük, langyosra
hűtjük, majd a joghurthoz keverjük, ezután ezt a keveréken gyorsan a
tejszínhabhoz forgatjuk. Ilyenkor érdemes megkóstolni a krémet, ha nem elég
édes porcukrot tegyünk bele (itt már gyorsnak kell lennünk, a zselatin kötni
kezd:)..)
Én keménypapírból csináltam egy kb. 10cm magas „barikádot” a piskóta köré még a
krém elkészítése előtt, így öntöttem a krémet a piskótára.
Kb.15 perc alatt hűtőben megköt annyira, hogy a fagyasztott gyümölcsöt a
tetején el lehet oszlatni, majd a 3 cs. tortazselét leírás szerint elkészítünk
a nyírfacukorral és a gyümölcsöt egyenletesen bevonjuk vele. Hűtőben vagy
hűtő-hideg helyen legalább 5 órát hagyjuk dermedni. Annyi dolgunk maradt, hogy
a „barikádot” lebontsuk és szeleteljük:)! (A 2. képen kicsit a barikádom is látszik, ott még nem volt rajta a tortazselé)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése