Bogyós gyümölcsös joghurt szelet





6 tojás
15 dkg nyírfacukor
8 dkg zabpehelyliszt
7 dkg graham liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál olaj  

6dl natúr joghurt+ 2ek nyírfacukor
7dl tejszín (hulala cukormentes, a titka, hogy felverés előtt jól le legyen hűtve!)+ 2ek nyírfa porcukor
20 g étkezési zselatin

45dkg fagyasztott bogyós gyümölcs
3 cs piros tortazselé
Nyírfacukor a tortazselé elkészítéséhez, a tasakon jelzett mennyiség      

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral és az olajjal kb. 5 perc alatt robotgéppel habosra keverjük, a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk! (a graham lisztnél a szűrőn fennakadnak a héj részek, de azt is tegyük bele) óvatosan elkeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, előmelegített sütőben, 175 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

A natúr joghurtot a nyírfacukorral összekeverjük, a tejszínbe a nyírfacukrot porcukorrá darálva teljesen feloldjuk, majd habbá verjük. A zselatint a tasakon található útmutatás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük, majd a joghurthoz keverjük, ezután ezt a keveréken gyorsan a tejszínhabhoz forgatjuk. Ilyenkor érdemes megkóstolni a krémet, ha nem elég édes porcukrot tegyünk bele (itt már gyorsnak kell lennünk, a zselatin kötni kezd:)..) Én keménypapírból csináltam egy kb. 10cm magas „barikádot” a piskóta köré még a krém elkészítése előtt, így öntöttem a krémet a piskótára.
Kb.15 perc alatt hűtőben megköt annyira, hogy a fagyasztott gyümölcsöt a tetején el lehet oszlatni, majd a 3 cs. tortazselét leírás szerint elkészítünk a nyírfacukorral és a gyümölcsöt egyenletesen bevonjuk vele. Hűtőben vagy hűtő-hideg helyen legalább 5 órát hagyjuk dermedni. Annyi dolgunk maradt, hogy a „barikádot” lebontsuk és szeleteljük:)
(A 2. képen kicsit a barikádom is látszik, ott még nem volt rajta a tortazselé)
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással