Rakott zöldbab





Hozzávalók:

80 dkg zöldbab

só, ételízesítő


1 nagy fej vöröshagyma

70 dkg darált hús

só, bors, piros paprika


1 nagy tejföl

10dkg sajt

Elkészítés:
 A zöldbabot megpároljuk, de ne teljesen készre, mert még sülni is fog. Sózzuk ízlés szerint.

A darált húst, tulajdonképpen egy pörköltként elkészítjük:
A hagymát felaprítjuk, üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, egy kis vizet öntünk alá. Mikor már majdnem megfőtt, sózzuk, borsozzuk és ha kész még pirospaprikát is teszünk rá, 1-2 perccel azelőtt, hogy eloltjuk alatta a tüzet.

Egy jénai aljába tesszük a fele babot, elegyengetjük, a húst én egy lyukacsos lapáttal szedem ki hagyva, hogy lecsöpögjön róla a zsiradék,és csak így, lecsöpögtetve teszem a babra, majd a bab második fele következik.Végül tejföllel bőségesen megkenjük és reszelt sajtot szórunk a tetejére20-25 perc alatt sütőben addig sütjük amíg a sajt rápirul.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással