Rakott zöldbab
Hozzávalók:
80 dkg zöldbab
só, ételízesítő
1 nagy fej vöröshagyma
70 dkg darált hús
só, bors, piros paprika
1 nagy tejföl
10dkg sajt
Elkészítés:
A zöldbabot
megpároljuk, de ne teljesen készre, mert még sülni is fog. Sózzuk ízlés szerint.
A darált húst, tulajdonképpen egy pörköltként elkészítjük:
A hagymát felaprítjuk, üvegesre pároljuk, rátesszük a darált
húst, egy kis vizet öntünk alá. Mikor már majdnem megfőtt, sózzuk, borsozzuk és
ha kész még pirospaprikát is teszünk rá, 1-2 perccel azelőtt, hogy eloltjuk
alatta a tüzet.
Egy jénai aljába tesszük a fele babot, elegyengetjük, a húst
én egy lyukacsos lapáttal szedem ki hagyva, hogy lecsöpögjön róla a zsiradék,és
csak így, lecsöpögtetve teszem a babra, majd a bab második fele következik.Végül tejföllel bőségesen megkenjük és reszelt sajtot szórunk a tetejére, 20-25 perc alatt sütőben addig sütjük amíg a
sajt rápirul.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése