Reform hagymás csirkefalatok barnarizzsel és tartárral
Hozzávalók:
Csirkefalatokhoz:
1kg csirkemell
só,bors,ételízesítő
5 tojás
15-18 evőkanál zabpehelyliszt
1 fej vöröshagyma apóra vágva
2-2,5dl tej
Olaj a sütéshez
Zabpehelyliszt és zabpehelyliszt között is van különbség, a mennyiségek ezért vannak így megadva. A lényeg,hogy a palacsintatésztánál sűrűbb kb. mézsűrűségű masszát kapjunk.
Elkészítése:
A húst nagyobb falatokra vágjuk, sóval, borssal esetleg ételízesítővel beszórjuk. A tojást,lisztet,tejet, apróra felkockázott hagymát masszává keverjük, a beízesített húst beleöntjük, összekeverjük, majd olajban kisütjük.
+ötlet reszelt sajtot keverve a masszába még finomabb:)
Ebből az adagból egy jóóó nagy család is jóllakik:)
Rizs
A barna rizsnél nálam bevált, hogy 2,5-szeres mennyiségű vízzel főzöm bögrében mérve.Kevés olajon megpirítom a rizst, ráöntöm a vizet, befűszerezem(só,bors,esetleg ételízesítő),szigorúan forrástól 40percig enyhén forrásban lévő vízben főzöm. Elzárom és lefedve hagyom 10-15percig
(Érdemes a főzés elején felrakni főni, addig nyugodtan foglalkozhatunk a hússal)
Tartár
Egy előző bejegyzésemnél megtaláljátok a receptet
http://www.egeszsegeseteszem.blogspot.hu/2013/02/rantott-sajt-zabpehely-panirban-parolt.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése