Charlotte torta egészséges változatban 2.0.
Hozzávalók:
Piskóta X 2: ( Ez 1 db piskóta hozzávalói,ebből 2
db-ot kell sütni.)
4tojás
4 dkg zabpehelyliszt
4tojás
4 dkg zabpehelyliszt
4dkg graham liszt
2 evőkanál víz
8 dkg nyírfacukor
1 csipet só
(sütőpor nem kell bele)
2 evőkanál víz
8 dkg nyírfacukor
1 csipet só
(sütőpor nem kell bele)
Krém:
6,6 dl joghurt (ebben meggyes volt, de másmilyen is lehet)
25g étkezési zselatin
4dl HULALA növényi tejszín (cukormentes változat)
2 ek. nyírfaporcukor (ki milyen édesszájú)
Elkészítés:
- a nyírfacukrot a tojással majd a vízzel robotgéppel kikeverjük majd a liszteteket is fokozatosan belekeverjük
- a tojásfehérjét a csipet sóval felverjük
- a kettőt óvatosan forgassuk össze fakanállal
- sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben kb.15 percig kell sütni.(sütőtől függően 10-15perc)
- Papírostól felcsavarjuk és úgy hűtjük ki
- ha kihűlt, diétás lekvárral megkenjük, feltekerjük, közben pedig eltávolítjuk a sütőpapírt
- a zselatint pár ek. vízben, gázon felolvasztjuk,de nem szabad forralni! csak melegíteni, majd
langyosra visszahűtjük
- a feloldott zselatint a joghurthoz keverjük
- a tejszínt a nyírfaporcukorral felverjük habbá
- fakanállal óvatosan összekeverjük a tejszínhabot a zselatinos joghurttal
A piskótatekercseket feldaraboljuk, egy gömbölyű tál alját kibéleljük vele, a krémet beletöltjük és az aljára is piskótatekercseket teszünk.(A krém összeállítása előtt érdemes a tálat előkészíteni a piskótákkal, nehogy a krém megszilárduljon mire bele kellene önteni)
Egy kerek tálcát a tetejére nyomunk, és így tesszük a hűtőbe. Minimum 3-5 órát, de inkább egy éjszakát legyen hűtőbe.
Csak ezután szabad fejre borítani a tálcára amit a tál tetejére nyomtunk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése