Brokkolifasírt amerikai káposztasalátával
Brokkolifasírt
Hozzávalók:
1 közepes fej brokkoli
3/4bögre zabpehely
3tojás
10dkg sajt(reszelve,trappista)
fűszerek(só,bors, esetleg fokhagyma vagy grill/flekkenfűszer)
Elkészítés:
A brokkoli törzsét levágjuk,arra nincs szükség.A rózsákat nagyon apróra daraboljuk,én az ezeket tartó torzsarészeket is belereszeltem a tálba. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és hagyjuk 10 percig állni,hogy a zabpehely megszívja magát.Kevés olajon pogácsákat sütünk belőle,jó pirosra sütve.
Ebből az adagból 16db fél tenyérnyi fasírtom lett.
Amerikai káposztasaláta
Hozzávalók:
egy közepes fej káposzta fele
2 közepes sárgarépa
1közepes lilahagyma
1 nagy pohár tejföl
2 nagy evőkanál mustár
1evőkanál 10%-osételecet
só (a zöldségekre egy kevés és egy csipet az öntetbe)
1-3 ek nyírfacukor(én 2-3-at teszek bele,ki milyen édesen szereti)
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk, a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát félbe majd vékony cikkekre vágjuk.Enyhén megsózzuk a zöldségeket,tényleg csak alig, mert nem kell majd lemosni.
Az öntethez a maradék hozzávalókat összekeverjük,majd a zöldségekre öntjük és összeforgatjuk.
Jót tesz neki legalább 20perc pihentetés az elfogyasztás előtt,hogy összeérjenek az ízek.
Kb.4 nagy adag jön ki ebből a mennyiségből
Megjegyzések
Megjegyzés küldése