Bacon-ben sült sajtos csirkemell
Hozzávalók:
Egy nagyobb csirkemell fele
2dl tejföl
3db tojás
15-20dkg sajt
1 csomag bacon (kb. 20dkg)
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 kisebb marék zabpehely
só, bors
Elkészítés:
Egy hőálló edény alját kibéleljük a baconnel(én egy ovális jénait használtam), rászórjuk a zabpelyhet(azért,hogy a töltelékből felszabaduló folyadékot felszívja,és a bacon ne főljön,hanem pirosra tudjon sülni a saját zsírján). A töltelékhez apróra kockázzuk a csirkemellet,majd sóba és borsba forgatjuk. A tejfölt, tojásokat, a sajtot reszelve, és a lisztet masszává keverjük, majd összeforgatjuk a beízesített hússal, ezután az egészet a baconnel bélelt tálba öntjük. Közepes lángon kb. 40percig sütjük. A végén kifordítjuk a tálból, langyosra hűlve már szeletelhető.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése