Virslis kifli







Hozzávalók:




Tésztához:

25 dkg túró

8-9 púpos kanál zabpehelyliszt

fél kiskanál só

2db tojás



+4 db virsli(magas hústartalmú, lehetőleg adalékanyagmentes)

+4ek. mustár

+ 5 dkg reszelt sajt

+1 tojás a kenéshez


Elkészítés:

A túróból, lisztből, sóból, tojásból(2db!) tésztát gyúrunk. A liszt mennyisége a túró nedvességétől függ, a lényeg,hogy a kész tésztán feltekerhető legyen. Kilisztezett(zabpehelyliszttel) deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. Téglalap alakúra nyújtottam. keresztben elfeleztem, majd az így kapott kisebb téglalapokat átlósan is elfeleztem így 4 db. lapos háromszöget kaptam. A háromszögek aljára tettem a virsliket, a virsli mellé szorosan egy kicsit nagyobb kupac mustárt tettem, de vékonyan végigkentem az egész háromszöget és feltekertem. Felvert tojással megkentem, reszelt sajttal megszórtam. Közepes lángon kb 20-25perc (figyelni kell közben, ha nagyon pirul a teteje,visszább kell venni a sütő fokozatát). alatt sül meg.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással