Virslis kifli
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg túró
8-9 púpos kanál zabpehelyliszt
fél kiskanál só
2db tojás
+4 db virsli(magas hústartalmú, lehetőleg adalékanyagmentes)
+4ek. mustár
+ 5 dkg reszelt sajt
+1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A túróból, lisztből, sóból, tojásból(2db!) tésztát gyúrunk. A liszt mennyisége a túró nedvességétől függ, a lényeg,hogy a kész tésztán feltekerhető legyen. Kilisztezett(zabpehelyliszttel) deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. Téglalap alakúra nyújtottam. keresztben elfeleztem, majd az így kapott kisebb téglalapokat átlósan is elfeleztem így 4 db. lapos háromszöget kaptam. A háromszögek aljára tettem a virsliket, a virsli mellé szorosan egy kicsit nagyobb kupac mustárt tettem, de vékonyan végigkentem az egész háromszöget és feltekertem. Felvert tojással megkentem, reszelt sajttal megszórtam. Közepes lángon kb 20-25perc (figyelni kell közben, ha nagyon pirul a teteje,visszább kell venni a sütő fokozatát). alatt sül meg.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése