Diós kosárka
tésztához:
15dkg zabpehely liszt
15dkg teljes kiőrlésű liszt
13dkg vaj
4 ek. eririt
2 tojás sárgája
kb 4-5 kanál tej
1 csipte só
habhoz:
4 tojásfehérje
25 dkg darált dió
12dkg eritrit vagy xilit porrá darálva
1 csipet só
16 ek. cukormentes baracklekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,kinyúltjuk és köröket szaggatva a formába illesztgetjük (én muffin formát használtam). Mindegyikbe egy kanál cukormentes lekvárt teszünk, majd a diós habot elosztjuk (a tojásfehérjéket fel kell verni 1 csipet sóval, hozzákeverni a darált diót és a porított eritritet vagy xilitet). Közepes fokozaton kb. 25perc alatt megsül, az elején érdemes fóliát tenni rá,hogy nem égjen meg a teteje.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése