Tejfölös karfiol-répa-gomba leves vajgaluskával
Hozzávalók:
leveshez:
egy kisebb karfiol
1 sárgarépa
5-6fej közepes gomba
1 fej vöröshagyma
3dkg vaj
víz (hoyg ellepje a zöldségeket+kb 2 dl)
250 g tejföl
1 evőkanál zabpehelylisz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
galuskához:
50 g vaj
1 db tojás
1 csipet só
60 g zabpehelyliszt
A vajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a sárgarépát. További 5-10 percig dinszteljük majd felöntjük vízzel. Mielőtt teljesen megfőtt volna kb. 5 perccel előtte a felvágott gombát is beletéve a zöldségeket főzzük.
Sózzuk(1,-2 teáskanálnyit használtam), borsozzuk. A vajgaluska hozzávalóit összekeverjük, a levesbe szaggatjuk. Végül ráöntjük a behabarást (a tejfölt csomómentesre keverjük 1 kanál zabpehelyliszttel) és ezzel is összeforraljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése