Sajttal töltött fasírt, sült céklával,répával és tartármártással
Hozzávalók:
Fasírt:
0,5 kg darát hús (sertés lapockát használtam)
1 tojás
1-2 gerezd fokhagyma(passzírozva)
1tk. só
bors
sok sok petrezselyem
1 csapott ek. zabpehelyliszt
+12 darabka sajt a fasírt közepébe
olaj a sütéshez
Körethez:
3 db cékla
2 db répa
olaj
grill vagy flekken fűszer
Tartárhoz:
2dl tejföl
3-4 kiskanál mustár
3-4 kiskanál nyírfacukor
só, bors
Elkészítés:
A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk, a közepükbe egy egy darabka sajtot nyomunk, olajban kisütjük. sütőben fólia alatt sütjük puhulásig, majd a fóliát levéve pirulásig.
A tartárt a hozzávalókból kikeverjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése