Tejszínes sonkás tészta
Hozzávalók:
Alaphoz:
5dkg zabpehelyliszt
1teáskanál pirospaprika
1teáskanál só
Fèl teâskanál fokhagymasó(vagy 1gerezd fokhagyma paszírozva)
3csipet bors
5-6 szál petrezselyem
2dl tejszín
8dl víz
25dkg ch csökkentett vagy durum tèszta
20dkg jó minôsègû sonka vagy tarja
1közepes fej hagyma
10dkg sajt
5dkg füstölt sajt
Elkészítés:a tejszínt összekeverjük a vízzel,feltesszük melegedni.A lisztet,pirospaprikát,sót,fokhagymasót,borsot összekeverjük,majd egy merôkanálnyit kiveszünk rá a tejszínes lébôl,csomòmentesre keverjük ès hozzáöntjük folyamatos keverès mellett a forrâsban lèvô lèhez,6-8percig fôzzük(míg besûrusödik)közben az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk.
A tèsztát nem kell elôre megfôzni,csak egy hôálló tálba összekeverni az apròra vágott sonkãval ès hagymával.
Erre öntjük a besûrûsödött alaplét ès ráreszeljük a tetejère a sajtokat. Nagyobb lángon 30-35perc alatt elômelegített sütôben elkèszül.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése