Pohárkrém
Hozzávalók:
keksz:
http://egeszsegeseteszem.blogspot.hu/2016/12/vanilias-vajas-keksz-karacsonyi.html (ebből fog kimaradni)
vagy 170-200g teljes kiőrlésű lisztből készült cukormentes keksz (készen kapható)
Vaníliás réteg:
3 dl tej,
fél cs. vaníliás pudingpor
2 ek. eritrit
2 maroknyi fagyasztott erdei gyümölcskeverék
csokis réteg:
10 dkg cukormentes étcsokoládé
1dkg vaj
2 dl habtejszín
fél teáskanál rum
Elkészítés:
A kekszet durvára törjük. Egy vékony ujjnyi réteget teszünk a pohár aljára, erre kb 4 ek. vaníliás pudingot(hozzávalókból hagyományos módon el kell készíteni) erre egy újabb réteg keksz, majd egy réteg gyümölcs. Ezután újabb réteg keksz és a tetejére a csokis réteg(a csokit a vajjal vízgőz felett fel kell olvasztani és fokozatosan hozzáadva a tejszínt, fényes sima állagúvá főzni szintén a a vízgőz felett, pici rummal ízesítve.). A puding és a csokis krém is hűljön kicsit, de még folyékony legyen mikor a desszert rétegezésre kerül. Hűtőben pihenjen legalább 2-3 órát fogyasztás előtt.(Nekem 4 pohárnyi lett ezekkel az arányokkal.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése