Mákos fehér csokis narancsos mousse torta🍰🎂
Hozzávalók:
tészta:
15dkg mák
10dkg nyírfacukor +1 ek. a habba
2 ek. zabpehelyliszt
2 dl tej
fél citrom héja
3 tojás
narancsos mousse:
1 tojássárgája
75 g cukormentes fehér csokoládé
4,5 dl habtejszín
150g eritrit (porított eritrit)
1,8 dl narancslé
12 g zselatin
narancs zselé:
2 dl narancslé
7 g zselatin
Elkészítés:
A mákot a nyírfacukorral összekeverjük és megdaráljuk, majd belekeverjük a zabpehelylisztet. A tejet felmelegítjük, majd beleöntjük az előbb említett mákos keveréket, kb. 2 percig folytonos kevergetés mellett főzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd belereszeljük a citrom héját és belekeverjük a 3 tojás sárgáját. A tojás fehérjét habbá verjük, mikor már szinte kemény a habunk, akkor szép lassan 1 ek. nyírfacukrot szórunk hozzá és ezzel együtt keményre verjük a habot. Végül a habot óvatosan összeforgatjuk a mákos krémmel és kivajazott formába,közepes fokozaton, tűpróbáig sütjük.
A kockára tört fehér csokoládéra öntsük rá az 1 dl felforralt habtejszínt, valamint adjuk hozzá a tojássárgáját, és kavarjuk össze.Aki ódzkodik a nyers tojástól, annak ez nyugodtan kihagyható. A forró narancslében olvasszuk fel a zselatint, majd öntsük a krémhez.A habtejszínt a porított eritrittel verjük kemény habbá(A tejszínt magában felverjük, mikor már majdnem teljesen kemény, akkor adagolva hozzá az eritritet tovább verjük a megfelelő állagig.),majd forgassuk a csokoládés krémhez. Öntsük a tésztára, és tegyük hűtőbe minimum 3 órára. A forró narancslében olvasszuk fel a zselatint, és hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan öntsük a krém tetejére. Ne öntsétek rá forrón, mert feloldja a krém tetejét. Min. 4-5 órára hűtőbe tesszük, de inkább egy éjszakára.
Naranccsal díszítettem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése