☀️☀️ Muszaka 🍆🍆
Krumplit nem tettem bele és nekem nem is hiányzott belőle
Hozzávalók:
padlizsánhoz:
2 nagy padlizsán, vagy 3 közepes
só
víz
olaj
2 nagy padlizsán, vagy 3 közepes
só
víz
olaj
húsos réteghez:
olaj
60 dkg darált sertéshús (én sertés lapockát használtam)
1 fej vöröshagyma
3 babérlevél
1 közepes paradicsom
só(1,5 tk.)
bors
fél mk. őrölt kömény
olaj
60 dkg darált sertéshús (én sertés lapockát használtam)
1 fej vöröshagyma
3 babérlevél
1 közepes paradicsom
só(1,5 tk.)
bors
fél mk. őrölt kömény
besamel mártáshoz:
3 dl tej
3 ek. zabpehelyliszt
5 dkg vaj
3 dl tej
3 ek. zabpehelyliszt
5 dkg vaj
15 dkg füstölt sajt
20-30 dkg trappista sajt
20-30 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A padlizsánt karikákra vágjuk lesózzuk, majd ha levet engedett, enyhén leöblítjük a sótól (nem kell teljesen lemosogatni). Serpenyőben a karikákat olajon és vízen megpároljuk/pirítjuk, majd a karikák 3/4-ed részét a hőálló tál vagy tepsi aljába rendezzük.
A darált hús alá olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd a húst hozzátéve, egy kis vízzel felöntve azt megfőzzük .Sóval, borssal , köménnyel, babérelvéllel és egy apróra vágott paradicsomot is belefőzünk.
A kész ragut a padlizsánra egyengetjük a babérleveleket kihalásszuk .
A maradék egyharmad padlizsánt a húsos rész tetején eloszlatjuk.
A vajat felolvasszuk, a lisztet hozzátéve kicsit megpirítjuk, tejjel fokozatosan felöntögetjük. folytonos kevergetés mellett, míg a mártás besűrűsödik ,közben kicsit sózzuk,borsozzuk. A mártást a padlizsán tetején egyenletesen elkenjük.
Végül a sajtokat reszelve rászórjuk.
A sajt pirulásáig közepes hőfokon sütjük.
Kb. 6 nagy adag jön ki ebből a mennyiségből.
A padlizsánt karikákra vágjuk lesózzuk, majd ha levet engedett, enyhén leöblítjük a sótól (nem kell teljesen lemosogatni). Serpenyőben a karikákat olajon és vízen megpároljuk/pirítjuk, majd a karikák 3/4-ed részét a hőálló tál vagy tepsi aljába rendezzük.
A darált hús alá olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd a húst hozzátéve, egy kis vízzel felöntve azt megfőzzük .Sóval, borssal , köménnyel, babérelvéllel és egy apróra vágott paradicsomot is belefőzünk.
A kész ragut a padlizsánra egyengetjük a babérleveleket kihalásszuk .
A maradék egyharmad padlizsánt a húsos rész tetején eloszlatjuk.
A vajat felolvasszuk, a lisztet hozzátéve kicsit megpirítjuk, tejjel fokozatosan felöntögetjük. folytonos kevergetés mellett, míg a mártás besűrűsödik ,közben kicsit sózzuk,borsozzuk. A mártást a padlizsán tetején egyenletesen elkenjük.
Végül a sajtokat reszelve rászórjuk.
A sajt pirulásáig közepes hőfokon sütjük.
Kb. 6 nagy adag jön ki ebből a mennyiségből.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése