Fokhagymás hekkfilé édesburgonyapürével, cukkinitócsnival, céklachipssel, citrusos salátával 🍠🥗🐟
Hozzávalók:
halhoz:
2-3 gerezd fokhagyma
só
színes bors(őrölve)
olaj a sütéshez
hekkfilé 4 db fél törzs
püréhez:
60 dkg édesburgonya
kb. 3 dkg vaj
1 dl tej
só
chipshez:
1 cékla
olaj a sütéshez
salátához :
1. cs. salátakeverék
fél citrom
olívaolaj
tócsnihoz:
1 kisebb cukkini
1 kisebb tojás
só
1 marék reszelt sajt
1 ek. zabpehelyliszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A halat elkészítés előtt legalább 3 órával megsóztam, színes borsot őröltem rá. A fokhagymát vékony szeletekre vágva olajban megpirítottam, majd, ugyanabba az olajban a halakat is oldalanként kb. 3 percentként lepirítottam, majd közepesen meleg sütőbe tettem őket 5 percre. Tálaláskor a sült fokhagymaszeleteket visszapakoltam a halra.
A püréhez a meghámozott feldarabolt édesburgonyát enyhén sós vízben megfőztem, majd leszűrés után vajjal és tejjel, botmixer segítségével pürésítettem.
A chipshez a céklából néhány nagyon vékony szeletet vágtam, forró olajban megsütöttem, amíg pirulni nem kezdett.
A cukkinitócsnihoz a cukkinit lereszeltem, megsóztam, megvártam,hogy levet engedjen , a levét kinyomkodtam, hozzáadtam a tojást, sajtot , zabpehelylisztet és palacsinta módjára enyhén kiolajozott serpenyőben kisütöttem, majd mézeskalács kiszúróval csillag alakokat formáztam belőle.
A salátához a salátakeveréket pár kanál citromlével elkevert olívaolajjal meglocsoltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése