Tejszínes túrós gyümölcsös pisztáciás torta 🎂🍰
Hozzávalók:
1 cs. cukormentes babapiskóta
30 dkg túró
200 ml cukormentes habtejszín
8 kanál porított eritrit
fél citrom
300 g bogyós gyümölcs
10 g zselatinpor
víz
1 nagy marék pisztácia
Elkészítés:
A piskótákat a tortaforma aljába tesszük.(opcionális: aki szereti bemárthatja kávéba,vagy tetszőleges alkoholba előtte).
A túrót a fél citrom héjával,5-6 kanál porított eritrittel és 6 g. vízben feloldott zselatinnal (csak pár kanál víz kell,amiben éppen feloldódik melegítés mellett, de forralni nem szabad!)kikeverjük és gyorsan az előre habbá vert tejszínbe forgatjuk és ráöntjük a babapiskótára,majd hűtőbe tesszük.
A gyümölcsből a fél citrom levével 3 ek. porított eritrittel szirupot főzünk amibe 4 g. (A túrós rétegnél leírt módon elkészíthető vízben feloldott) zselatint teszünk és a torta tetejére öntjük.
Aprított mandulát szórunk végül a gyümölcsös rétegre.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése