Sült karfiolkrémleves füstölt sajttal 🍵🧀
Hozzávalók:
600g fagyasztott karfiol (lehet friss is)
1 közepes fej hagyma
olaj
só
bors
1,5dl tejszín
1 tk. zabpehelyliszt
+füstölt sajt
Elkészítés:
A karfiolokat forró serpenyőben kevés olajon barnára pirítom, majd beleöntöm a főzőedénybe.
Ugyanebben a serpenyőben az apróra vágott hagymát is barnára pirítom,majd ez is megy a karfiol mellé.
Az egészet felöntjük vízzel(kb. 1,5l) és sózzuk, borsozzuk.
Addig főzzük amíg a karfiol teljesen megpuhul, majd a tűzről levéve botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A tejszínből és zabpehelylisztből habarást készítünk és a tűzre visszatéve a levest, behabarjuk.
Tálaláskor reszelt füstölt sajtot szórunk rá
A karfiolokat forró serpenyőben kevés olajon barnára pirítom, majd beleöntöm a főzőedénybe.
Ugyanebben a serpenyőben az apróra vágott hagymát is barnára pirítom,majd ez is megy a karfiol mellé.
Az egészet felöntjük vízzel(kb. 1,5l) és sózzuk, borsozzuk.
Addig főzzük amíg a karfiol teljesen megpuhul, majd a tűzről levéve botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A tejszínből és zabpehelylisztből habarást készítünk és a tűzre visszatéve a levest, behabarjuk.
Tálaláskor reszelt füstölt sajtot szórunk rá
Megjegyzések
Megjegyzés küldése