Ch csökkentett vega burger babpogácsából sült édeskrumplival amrikai káposztasalátával 🍔🍔 🍠🍠🥗🥗
Hozzávalók:
Babfasírthoz:
500 g vörösbab (konzerv, 500g a töltőtömeg)
1 gerezd fokhagyma (apróra vágva vagy összezúzva)
fél fej vöröshagyma (apróra vágva)
fél tk. só
BBQ fűszer (pirospapririka, bors, őrölt római kömény)
3-4 ek. kanál zaphelyeliszt
1 tojás
olaj a sütéshez
BBQ szószhoz:
6 ek. cukormentes kechup
1 ek. mustár
1 ek. eritrit
1 csipet só
BBQ fűszer (pirospapririka, bors, őrölt római kömény)
1 csipet oregánó
1csipet bazsalikom
Salátához:
1 cs. káposztás-répás salátakeverék
fél fej lilahagyma
4-5 ek. tejföl
1,5 ek. mustár
2 ek. eritrit
1 csipet só
1tk. ecet
+néhány szem édesburgonya
+10 dkg cheddar sajt
+1 paradicsom
+ fél fej lilahagyma
+ 4 salátalevél
+4 szelet gouda sajt
+cukormentes majonéz
+4 db ch csökkentett hamburgerzsemle
Elkészítés:
A salátát előre érdemes elkészíteni, hogy kicsit összeérjen. Csak összekeverjük a hozzávalókat és hűtőbe tesszük.
Eztán az édesburgonyákat alaposan meg kell mosni, és héjával együtt cikkekre szeletelni,olajjal megkenni, sóval meghinteni és sütőben megsütni.
Babpogácsához a hozzávalókat egy tálba tesszük a zabpeheyliszt kivételével, botmixerrel pépesítjük, de nem kell teljesen krémesre, legyen kicsit darabos. Majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy ki tudjuk a pogácsakant sütni (elég csak annyira besűríteni,hogy éppen letudjuk ügyeskedni a kezünkről, nem baj ha ragacsos.)
Kis olajon kisütjük, mint egy hamburgerhúst.(ez több mint 4 db lesz, de nem baj )
A BBQ szószt a hozzávalókból szintén kikeverjük.
Összeállítás:
A zsemlék minden oldalát száraz serpenyőn kicsit megpirjuk, salátalevél kerül alulra, rá a babpogácsa,azt alaposan megkenjük BBQ szósszal, cheddar sajtot reszelünk rá, teszünk rá néhány szelet paradicsomot, pár karika lilahagymát,majd a gouda sajtot és egy kis cukormentes majonézt, végül a zsemle tetejét.
A salátával és a sült édeskrumpli szeletekkel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése