Thai pirított zöldséges csirke tojásos bulgurral
Hozzávalók:
A zöldséges csirkéhez:
1 egész csirkemell
étolaj
só
víz (3-4 ek)
egy nagyobb fej kelkáposzának a negyede
2 kápia (vagy pritamin, vagy kaliforniai) paprika
1 fej lilahagyma
2 szár zöldhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
negyed citrom leve
szójaszósz (ízlés szerint, ebbe kb. 8 kanál volt)
1 tk. méz
1 ek szezámmag
2 ek. szezámmag - vagy tökmagolaj
A bulgurhoz:
1,5bögre bulgur
3 bögre víz + fél tk. só
3 tojás
étolaj
Elkészítés:
A csirkemellet megsózzuk, egy kis olajon megpirítjuk,majd félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben/wokban egy kis plusz olajjal, pár csepp vízzel, a feldarabolt kelkáposztát, paprikát, lila és zöldhagymát közepes lángon addig pirítjuk, amíg a káposzta már barnás színt kap. Beletesszük a szezámmagot, 1-2 percig csak ezzel sütjük. Ezután beleöntjük a megpirított húst, belepaszírozzuk a fokahagymákat, ráfacsarjuk a citromlevet, beletesszük a mézet és szójaszósztés kb. 5 perc alatt minent összesütünk (érdemes megkóstolni, ha sótlan, itt még lehet kicsit sózni). A legvégén ha elzártuk a már a tüzet, 2 ek . szezámmag- vagy tökmagolajat csorgatunk rá.
Mindeközben , a bulgurt 1,5X-es vízben, (tehát 1,5 bögre bulgurt 3 bögre vízben) enyhén sós vízben megfőzzünk, 3 tojásból pici olajon szokásos módon egy jól megsült rántottát készítünk, amit aztán a kész bulgurhoz keverünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése