Thai pirított zöldséges csirke tojásos bulgurral



 Hozzávalók:

A zöldséges csirkéhez:

1 egész csirkemell

étolaj

víz (3-4 ek)

egy nagyobb fej kelkáposzának a negyede

2 kápia (vagy pritamin, vagy kaliforniai) paprika

1 fej lilahagyma

2 szár zöldhagyma

3-4 gerezd fokhagyma

negyed citrom leve

szójaszósz (ízlés szerint, ebbe kb. 8 kanál volt)

1 tk. méz

1 ek szezámmag

2 ek. szezámmag - vagy tökmagolaj


A bulgurhoz:

1,5bögre bulgur

3 bögre víz + fél tk. só

3 tojás

étolaj

Elkészítés: 

A csirkemellet megsózzuk, egy kis olajon megpirítjuk,majd  félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben/wokban egy kis plusz olajjal, pár csepp vízzel, a feldarabolt kelkáposztát, paprikát, lila és zöldhagymát közepes lángon addig pirítjuk, amíg a káposzta már barnás színt kap. Beletesszük a szezámmagot, 1-2 percig csak ezzel sütjük. Ezután beleöntjük  a megpirított húst, belepaszírozzuk a fokahagymákat, ráfacsarjuk a citromlevet, beletesszük a mézet  és szójaszósztés  kb. 5 perc alatt minent összesütünk (érdemes megkóstolni, ha sótlan, itt még lehet kicsit sózni). A legvégén ha elzártuk a már a tüzet, 2 ek . szezámmag- vagy tökmagolajat csorgatunk rá.

Mindeközben , a bulgurt 1,5X-es vízben, (tehát 1,5 bögre bulgurt 3 bögre vízben) enyhén sós vízben megfőzzünk, 3 tojásból pici olajon szokásos módon egy jól megsült rántottát készítünk, amit aztán a kész bulgurhoz keverünk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással