Ananászos sajtos csirkemell édesburgonyával
Hozzávalók:
kb. 1 dl olaj
1,2kg édesburgonya
1 egész csirkemell
só
1 kisebb ananász
4 ek víz
25dkg trappista sajt
Elkészítés:
Az édesburgonyákat megpucolás után hasábra vágva a tepsibe rakjuk és annyi olajat öntünk rá , hogy át tudjuk benne forgatni. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk(2-3 kikskanál), majd a tepsi közepén a burgonyák tetején elosztjuk. Az ananászt pucolás után apró darabokra vágva a húsra rakjuk. A tepsi teljes tartalmát nagyon enyhén megsózzuk. Fóliával lefedés előtt kb 4 ek. vizet öntünk az egész alá. Fólia alatt közepes lángon puhulásig sütjük(kb.40perc). Majd a fóliát levéve elkezdjük a tetjét kicsit megpirítani. Amikor majdnem kész, akkor a
sajtot reszelve a húsos, ananászos rész tetjén eloszlatjuk, és rápirítjuk.
kb. 1 dl olaj
1,2kg édesburgonya
1 egész csirkemell
só
1 kisebb ananász
4 ek víz
25dkg trappista sajt
Elkészítés:
Az édesburgonyákat megpucolás után hasábra vágva a tepsibe rakjuk és annyi olajat öntünk rá , hogy át tudjuk benne forgatni. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk(2-3 kikskanál), majd a tepsi közepén a burgonyák tetején elosztjuk. Az ananászt pucolás után apró darabokra vágva a húsra rakjuk. A tepsi teljes tartalmát nagyon enyhén megsózzuk. Fóliával lefedés előtt kb 4 ek. vizet öntünk az egész alá. Fólia alatt közepes lángon puhulásig sütjük(kb.40perc). Majd a fóliát levéve elkezdjük a tetjét kicsit megpirítani. Amikor majdnem kész, akkor a
sajtot reszelve a húsos, ananászos rész tetjén eloszlatjuk, és rápirítjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése