Tejszínes paradicsomos penne pirított kesudióval és rukkolával 🍅🍅🧅🧄🌱
Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
olaj
6dl paradicsomsűrítmény
2dl tejszín
1,5 tk. só
bors
oregánó
bazsalikom
bors
2 tk. negyedédes (vagy 2evőkanál eritrit)
1 csomag teljeskiőrlésű penne tészta
80-100g kesudió
5-6 marék rukkola
Elkészítés:
A nagyon apróra vágott hagymát és a fokhagymát zúzva együtt, kis olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt és fűszereket. Kb. 5 perci enyhe forrásban főzzük, majd hozzáadjuk a 2dl tejszínt is, amivel szintén pár percen keresztül összeforraljuk (ha nagyon sűrűnek találjuk 0,5-1dl vizet is tehetünk hozzá).Mielőtt levennénk a tűzről, még ízlés szerint tehetünk hozzá fűszereket.
A tésztát szokásos módon kifőzzük, majd összeforgatjuk a paradicsomos szósszal.
A kesudiót aprítva, száraz serpenyőbyen megpirítjuk és tálaláskor a tészta terejére szórjuk.
Végül egy kis marék rukkolával kínáljuk.
Ebből a mennyiségből 5-6 adag étel készül.
A ragyogás jelzőfénye! Bejegyzése egyszerre éleslátó és jól kidolgozott. Köszönjük, hogy megosztotta értékes nézőpontját.
VálaszTörlésA blogod folyamatosan kiváló. Köszönjük az értékes információkat!
VálaszTörlés