Tejszínes paradicsomos penne pirított kesudióval és rukkolával 🍅🍅🧅🧄🌱


 

Hozzávalók:

1 közepes fej hagyma

5-6 gerezd fokhagyma

olaj

6dl paradicsomsűrítmény

2dl tejszín

1,5 tk. só

bors

oregánó

bazsalikom

bors

2 tk. negyedédes (vagy 2evőkanál eritrit)


1 csomag teljeskiőrlésű penne tészta


80-100g kesudió


5-6 marék rukkola


Elkészítés:

A nagyon apróra vágott hagymát és a fokhagymát zúzva együtt, kis olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt és fűszereket. Kb. 5 perci enyhe forrásban főzzük, majd hozzáadjuk a 2dl tejszínt is, amivel szintén pár percen keresztül összeforraljuk (ha nagyon sűrűnek találjuk 0,5-1dl vizet is tehetünk hozzá).Mielőtt levennénk a tűzről, még ízlés szerint tehetünk hozzá fűszereket.

A tésztát szokásos módon kifőzzük, majd összeforgatjuk a paradicsomos szósszal.

A kesudiót aprítva, száraz serpenyőbyen megpirítjuk és tálaláskor a tészta terejére szórjuk.

Végül egy kis marék rukkolával kínáljuk.

Ebből a mennyiségből 5-6 adag étel készül.


Megjegyzések

  1. A ragyogás jelzőfénye! Bejegyzése egyszerre éleslátó és jól kidolgozott. Köszönjük, hogy megosztotta értékes nézőpontját.

    VálaszTörlés
  2. A blogod folyamatosan kiváló. Köszönjük az értékes információkat!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással