Diós lekváros süti
(24-cm átmérőjű tortaformában)
Hozzávalók:
Tészta:
10dkg graham liszt
8dkg zabpehelyliszt
10 dkg vaj
5 dkg nyírfa porcukor
3 tojássárgája
Negyed kiskanál szódabikarbóna
3 ek. baracklekvár (diétás!)
Hab:
3 tojásfehérje
12dkg darált dió
8dkg nyírfacukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a kivajazott formába
egyengetjük.
Lekvárral megkenjük.
A tojásfehérjéket felverjük, amikor szinte már teljesen
kemény a hab, a cukrot is fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük, majd
fakanállal a darált diót beleforgatjuk a habba és a lekváros tészta tetejére
simítjuk.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt közepes lángon
sütjük, közben kukkantsunk be rá többször, ha nagyon barnulna a hab, akkor
fóliával takarjuk be.
Frissen is finom, de szerintem másnap, kihűlve, amikor már
összeértek az ízek még finomabb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése