Diós lekváros süti





(24-cm átmérőjű tortaformában)

Hozzávalók:

Tészta:

10dkg graham liszt

8dkg zabpehelyliszt

10 dkg vaj

5 dkg nyírfa porcukor

3 tojássárgája

Negyed kiskanál szódabikarbóna



3 ek. baracklekvár (diétás!)


Hab:

3 tojásfehérje

12dkg darált dió

8dkg nyírfacukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a kivajazott formába egyengetjük.
Lekvárral megkenjük.
A tojásfehérjéket felverjük, amikor szinte már teljesen kemény a hab, a cukrot is fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük, majd fakanállal a darált diót beleforgatjuk a habba és a lekváros tészta tetejére simítjuk.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt közepes lángon sütjük, közben kukkantsunk be rá többször, ha nagyon barnulna a hab, akkor fóliával takarjuk be.
Frissen is finom, de szerintem másnap, kihűlve, amikor már összeértek az ízek még finomabb!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással