Almás palacsinta





Hozzávalók: (8-10db)

10 dkg zabpehelyliszt

10dkg graham liszt

2 tojás

7dl tej

3 dl szóda v. ásványvíz

1 cs. só

1ek. nyírfacukor

0,5dl olaj

20 dkg reszelt alma


Elkészítés:

A liszteket a tojásokkal, cukorral, a csipet sóval, olajjal és egy kis tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és szódát, végül a tésztába keverjük a reszelt almát.
Mivel a tésztában van olaj, így minimális olajon ki lehet sütni a palacsintákat.(Megkockáztatom,hogy tapadásmentes palacsintasütőben csak az első palacsinta előtt kell egy pici olajat tenni a serpenyőbe,utána már nem.)
Azt ajánlom, hogy minden egyes palacsinta kisütése után fedjük be vagy egy tállal vagy fóliával a palacsintakupacunkat, így nem veszít a nedvességtartalmából olyan sokat és szépen feltekerhető palacsintáink lesznek.
Én házi baracklekvárral (nálunk a lekvárok is diétásan és tartósítószer menetesen vannak eltéve sok-sok éve) és túróval töltöttem (25dkg túró, ízlés szerint nyírfacukor, citromhéj, vaníliás nyírfacukor) meg őket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással