Almás palacsinta
Hozzávalók: (8-10db)
10 dkg zabpehelyliszt
10dkg graham liszt
2 tojás
7dl tej
3 dl
szóda v. ásványvíz
1 cs. só
1ek. nyírfacukor
0,5dl olaj
20 dkg reszelt alma
Elkészítés:
A liszteket a tojásokkal, cukorral, a csipet sóval, olajjal és
egy kis tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a maradék
tejet és szódát, végül a tésztába keverjük a reszelt almát.
Mivel a tésztában van olaj, így minimális olajon ki lehet
sütni a palacsintákat.(Megkockáztatom,hogy tapadásmentes palacsintasütőben csak
az első palacsinta előtt kell egy pici olajat tenni a serpenyőbe,utána már nem.)
Azt ajánlom, hogy minden egyes palacsinta kisütése után
fedjük be vagy egy tállal vagy fóliával a palacsintakupacunkat, így nem veszít
a nedvességtartalmából olyan sokat és szépen feltekerhető palacsintáink
lesznek.
Én házi baracklekvárral (nálunk a lekvárok is diétásan és tartósítószer menetesen
vannak eltéve sok-sok éve) és túróval töltöttem (25dkg túró, ízlés szerint
nyírfacukor, citromhéj, vaníliás nyírfacukor) meg őket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése