Lekváros bukta lenmaggal
Hozzávalók:
30dkg zabpehelyliszt
30dkg graham liszt
5dkg nyírfacukor
1+1 tojás (tésztába egy és a kenéshez egy)
fél csomag élesztő(1 csipet kristálycukor, mert az élesztő csak így fut fel)
1 csipet só
3,5dl dl tej
1dl olaj (+a kenéshez)
35dkg cukormentes lekvár
2 maroknyi lenmag
Elkészítés:
A tejet meg kell langyosítani, 1 dl-ben felfuttatni az élesztőt.
Kelesztőtálba kell tenni a liszteket,közepébe a tojást,nyírfacukrot,olajat, csipet sót,az élesztőt és a tej felét majd dagasztás közben hozzá kell adni a tej másik felét. A tésztának a galuskatésztánál sűrűbbnek kell lennie,de nem kell teljesen összeállnia.1,5órát kelesztjük.Alaposan kilisztezett(zabpehely vagy grahamliszttel) deszkán kb. fél cm vartagra nyújtjuk,megtöltjük lekvárral,a tepsit sütőpapírral borítjuk majd bőven megkenjük olajjal,és ebbe szorosan egymás mellé helyezzük a buktákat.A tetejét felvert tojással megkenjük és lenmaggal megszórjuk.Előmelegített sütőbe tesszük, közepes lángon 25-35perc alatt megsül. Ez egy gáztepsihez elég adag.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése