Tarjával,sajttal,lilahagymával töltött zabpehelypanírban rántott csirkemell,sült csicsókával
Hozzávalók:
1 jó nagy csirkemell
2 szelet tarja
5dkg sajt
1 kis fej lilahagyma
zabpelyliszt(a panírhoz)
1 tojás
2-3 marék zabpehely(amit kicsit megdarálunk, de nem porrá,csak durvára)
só
olaj(sütéshez)
30dkg csicsóka
petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellett kettévágjuk,úgy hogy szét lehessen nyitni, enyhén besózzuk inden oldalát. A hagymát apróra vágjuk, a tarját felkockázzuk, a sajtot lereszeljük,ezeket összekeverjük,majd a csirkemell egyik felére halmozzuk és ráhajtjuk a másik felét. Hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük,hogy ne potyogjon ki a a töltelék.
Szokásos módon bepanírozzuk a zabpehelyliszttel,tojással,zabpehellyel, majd forró olajban közepes lángon 6-8percig sütjük oldalanként.A felesleges olajat leitatjuk.
A csicsókát ugyanúgy mint a krumplit megpucoljuk,felkockázzuk kisütjük, papírtörlővel leitatjuk,petrezselyemmel megszórjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése