Tarjával,sajttal,lilahagymával töltött zabpehelypanírban rántott csirkemell,sült csicsókával



Hozzávalók:
1 jó nagy csirkemell

2 szelet tarja

5dkg sajt

1 kis fej lilahagyma

zabpelyliszt(a panírhoz)

1 tojás

2-3 marék zabpehely(amit kicsit megdarálunk, de nem porrá,csak durvára)



olaj(sütéshez)


30dkg csicsóka

petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellett kettévágjuk,úgy hogy szét lehessen nyitni, enyhén besózzuk inden oldalát. A hagymát apróra vágjuk, a tarját felkockázzuk, a sajtot lereszeljük,ezeket összekeverjük,majd a csirkemell egyik felére halmozzuk és ráhajtjuk a másik felét. Hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük,hogy ne potyogjon ki a a töltelék.
Szokásos módon bepanírozzuk a zabpehelyliszttel,tojással,zabpehellyel, majd forró olajban közepes lángon 6-8percig sütjük oldalanként.A felesleges olajat leitatjuk.

A csicsókát ugyanúgy mint a krumplit megpucoljuk,felkockázzuk kisütjük, papírtörlővel leitatjuk,petrezselyemmel megszórjuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással