Barackos túrótorta
Hozzávalók:
Piskóta:
4tojás
4 dkg zabpehelyliszt
4dkg graham liszt
2 evőkanál víz
8 dkg nyírfacukor
1 csipet só
(sütőpor nem kell bele)
2 evőkanál víz
8 dkg nyírfacukor
1 csipet só
(sütőpor nem kell bele)
Krém:
30 dkg túró (lehetőleg házi)
3dl cukormentes tejszín +2 púpos kanál nyírfa porcukor vagy por eritrit
15gr zselatin
4-5 szem cukormentes barackbefőtt
5 cl cukormentes barackbefőttlé
8dkg nyírfa porcukor vagy por eritrit
Díszítés:
2 dl cukormentes tejszín
1ek. nyírfa porcukor vagy por eritrit
néhány szem cukormenetes barackbefőtt
Elkészítés:
- a nyírfacukrot a tojással majd a vízzel robotgéppel
kikeverjük majd a liszteteket is fokozatosan belekeverjük
- a tojásfehérjét a csipet sóval felverjük
- a kettőt óvatosan forgassuk össze fakanállal
- kivajazott zabpehelyliszetezett tortaformában előmelegített sütőben kb.20-30 percig kell sütni.(sütőtől függően )
- a tojásfehérjét a csipet sóval felverjük
- a kettőt óvatosan forgassuk össze fakanállal
- kivajazott zabpehelyliszetezett tortaformában előmelegített sütőben kb.20-30 percig kell sütni.(sütőtől függően )
-a túrót a baracklével kikeverjük,(ha nem házi túrót használunk,akkor a túrót előtte át kell törni),hozzákeverjük a 8dkg nyírfaporcukrot vagy por eritritet.
- a tejszínt (én szigorúan cukormentes HULALA-t használok) a 2 púpos kanál nyírfa porcukorral vagy por eritrittel felverjük
- a zselatint egy kevés vízben felmelegítjük, míg teljesen felolvad (forralni nem szabad!) langyosra hűtve a túrós keverékhez öntjük, majd az egészet összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal
- a barackokat apró darabokra felvágjuk
A krém elkészítése előtt már érdemes a piskótát kettévágni, az alját visszatenni a tortaformába,mert a krém hamar szilárdul, gyorsan kell vele dolgozni. Az alsó lapra jön a krém fele, arra egy rétegben a feldarabolt barack, majd a krém második fele és a tetejére a felső piskótalap. Így a hűtőben kell állnia kb. 4-5 órát, de a legbiztosabb, ha egy éjszakát. A tortaforma lecsatolása után , a nyírfa porcukorral vagy por eritrittel felvert tejszínhabbal körbekenjük, néhány szem barackkal díszítjük és habzsákkal néhány tejszínhabrózsát formázunk a tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése