Fahéjas tejes pite lekvárokkal



Hozzávalók:

28dkg zabpehelyliszt

8dl tej

2csipet só

5 púpos evőkanál eritrit vagy nyírfacukor

4 tojás

4 evőkanál olaj

diónyi vaj(+a tepsi kenéshez)

nyírfacukor, vagy por eritrit +fahéj (ízlés szerinti arányban és mennyiségben)

lekvárok (cukormentes!)

Elkészítés:

A lisztből,tejből, eritritből (vagy nyírfacukorból), tojásokból és olajból kikeverjük a tésztát. Nem kell megijedni attól,hogy folyós lesz. A tepsit kivajazzuk, a tésztát beleöntjük.A diónyi vajból pici darabokat csipkedünk és a tepsiben lévő nyers tésztára potyogtatjuk úgy, hogy kb. mindenhova jusson egy kicsi. Előmelegített sütőben nagy fokozaton kb. 35perc alatt megsül, a lényeg hogy kezdjen el pirulni a teteje, akkor lesz kész. Kockákra vágva, fahéjas por eritrittel (vagy nyírfaporcukorral) megszórva és ízlésünk szerinti lekvárokkal tálaljuk.( A képeken házi cukormentes szilva és barack lekvár)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással