Fahéjas tejes pite lekvárokkal
Hozzávalók:
28dkg zabpehelyliszt
8dl tej
2csipet só
5 púpos evőkanál eritrit vagy nyírfacukor
4 tojás
4 evőkanál olaj
diónyi vaj(+a tepsi kenéshez)
nyírfacukor, vagy por eritrit +fahéj (ízlés szerinti arányban és mennyiségben)
lekvárok (cukormentes!)
Elkészítés:
A lisztből,tejből, eritritből (vagy nyírfacukorból), tojásokból és olajból kikeverjük a tésztát. Nem kell megijedni attól,hogy folyós lesz. A tepsit kivajazzuk, a tésztát beleöntjük.A diónyi vajból pici darabokat csipkedünk és a tepsiben lévő nyers tésztára potyogtatjuk úgy, hogy kb. mindenhova jusson egy kicsi. Előmelegített sütőben nagy fokozaton kb. 35perc alatt megsül, a lényeg hogy kezdjen el pirulni a teteje, akkor lesz kész. Kockákra vágva, fahéjas por eritrittel (vagy nyírfaporcukorral) megszórva és ízlésünk szerinti lekvárokkal tálaljuk.( A képeken házi cukormentes szilva és barack lekvár)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése