Töltött édesbugonya
Ennek az ételnek,biztosan sokan látták már a hagyományos krumplis változatát.
Édesburgonyával készítve viszont egy igazán egészséges ételt kapunk, mivel ennek a zöldségnek sokkal magasabb a rosttartalma,mint a hagyományos krumplinak, így a szénhidrát lassabban szívódik fel és az inzulinszint nem szökik hirtelen az egekbe.(Hosszútávon ezek az magas inzulinszintugrások okozzák a II. típusú cukorbetegséget)
Hozzávalókat írok, több variációt is, arányokat azért nem, mert mindenki ízlése szerint válogathatja meg miből mennyit tesz bele.
A képen látható variáció úgy készült, hogy az édesburgonyát meghámoztam,enyhén sós vízben megfőztem. Amikor puhára főtt,(simán bele tudtam szúrni egy villát), bevagdostam,kis ékeket kivágva, majd egy hőálló tálba sorakoztattam őket, úgy hogy egy icipici olajat kentem alájuk.Az ékek helyére házi szalámit és vöröshagymadarabokat raktam.Egy kevés tejfölt tettem a tetejére és megszórtam reszelt sajttal. Addig kell sütni amíg a sajt rápirul.Én egy mártogatóst is csináltam hozzá, ami egy doboz tejfölből egy gerezd zúzott fokhagymából és egy kis petrezselyemből készült, a frissen kisült forró édeskrumplikhoz szerintem nagyon passzolt ez a hideg tejfölös öntet:)
Egyébként hogy mivel töltjük meg,szabadon variálható, pl: házi sonka, bacon szalonna, pritaminpaprika , paradicsom és kinek mi jut még eszébe...is mehetne bele:) ,vagy meg lehet szórni füstölt sajttal is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése