A szezámmagos- zabpelyhes bundába kirántott húst kis darabokra vágjuk, vegyes salátaágyra rakjuk, majd fetasajtot rakunk a tetejére és nyakon öntjük kapros joghurttal
Tészta: 2ek. zabpehelyliszt 2ek. teljes kiőrlésű liszt 2 ek. kakaópor 4 ek. víz 1 ek. olaj 1 sütőpor 6 ek eritrit 6 tojás Krém: 75 dkg házi túró 1 citrom héja és fél citrom leve 20 dkg vaj 25 dkg eritrit Zselé 1 l. 100%-os cukormentes narancslé 2,5 cs. vaníliás pudingpor 3ek. eritrit Ekészítés: Liszteket kakaóport és a sütőport összekeverjük. A tojássárgákat az eritrittel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és vizet, majd fokozatosan belekeverjük a kakaós lisztes keveréket. A fehérjéből kemény habot verünk, és a masszával összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 160 fokon tűpróbáig sütjük. A krémhez a vajat az eririttel habosra verjük, majd a túróval citromhéjjal és citromlével krémesre keverjük.A kihűlt tésztára kenjük. A zseléhez 8 dl narancslevet felteszünk forrni, a maradék 2 dl-el csomómentesre keverjük a pudingport és eritritet. Majd, mintha pudingot főznénk, a forrásban lévő narancsléhez adjuk, és folytonos kevergetés mellett addig főzzük, amíg kifényesedik a zs
Hozzávalók: 30dkg darált hús 1 közepes fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 db 140g-os sűrített paradicsom konzerv 🍅 1 közepes cukkini só bors oregánó bazsalikom víz olaj 25 dkg CH csökkentett vagy durum penne reszelt sajt Elkészítés: Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. Mikor már üveges , akkor hozzá adunk egy gerezd zúzott fokhagymát és a vékony csíkokra vágott cukkinit és egy pici vizet.Ha az egész megpárolódott, rátesszük a darált húst, és egy kevés vizet,hogy le ne égjen. Fűszerezzük sóval(kb. 1 tk), és borssal. Ha a hús már átfőtt, a fedőt levesszük, a levét elfőzzük , majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet és oregánóval és bazsalikommal tovább fűszerezzük és egy kicsit még átforraljuk az egészet. A kifőzött tésztával és reszelt sajttal tálaljuk. Ebből a mennyiségből 3 adag jön ki..
Hozzávalók: 35-40dkg sajt (6 közepes szelet) 15dkg zabpehely (durvára darálva, nem porrá!) 2 tojás 1 púpos evőkanál zabpehelyliszt 45dkg fagyasztott zöldségkeverék só 2dl tejföl 3-4 kiskanál mustár 3-4 kiskanál nyírfacukor só, bors Elkészítés A sajtot a zabpehelylisztbe, tojásba és zabpehelybe forgatjuk majd újra a tojásba és a zabpehelybe, így vastagabb panírt kapunk és nem fog kifolyni a sajt sütés közben. A szokásos módon kisütjük, majd alaposan leitatjuk róla a felesleges olajat papírtörlővel. A fagyasztott zöldségkeveréket (persze ezek lehetnek friss zöldségek is) megpároljuk, ízlés szerint sózzuk A tartármártáshoz a tejfölt, mustárt, nyírfacukrot, sót, borsot összekeverjük, 1-2 percet várjunk kóstolás előtt, hogy a cukor teljesen felolvadjon (aki savanyúan szereti, tehet bele több mustárt, aki édesebben az több nyírfacukrot).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése