Almàval sült karaj, sült cèkla-rèpa körettel
Hozzávalók:
2 db nagyobb cékla
2 db nagyobb répa
grillfűszerkeverék
olaj
6 szelet sertéskaraj
1 nagyobb alma
só
őrölt kömény
0,5-1 dl víz
A zöldségeket hasábokra vágom, befűszerezem, olajat öntök rá és összeforgatom, tepsibe rakom, majd fólia alatt puhulásig, aztán míg kicsit kezd pirulni fólia nélkül sütöm.
A húsokat csak enyhén besózom, egy tényleg leheletnyi őrölt köményt szórok rájuk. Vékonyan kiolajozott tepsibe teszem, az almát vékony cikkekre vágva a húsra teszem. Kicsi olajat még csorgatok rá és először fél dl vizet öntök alá,később ha nem akar puhulni még fokozatosan kicsit pótolom a vizet. Fólia alatt sütöm a hús puhulásáig, majd fólia nélkül amíg kicsit megpirul és karamellizálódik az alma a tetején. Közben érdemes a a saját levével meglocsolgatni kb. kétszer mikor már fólia nélkül sütjük.
Ez egy praktikus páros, mert egy sütőmelegítéssel egyszerre és kb. egyforma idő alatt kész a hús és a köret:)
2 db nagyobb cékla
2 db nagyobb répa
grillfűszerkeverék
olaj
6 szelet sertéskaraj
1 nagyobb alma
só
őrölt kömény
0,5-1 dl víz
A zöldségeket hasábokra vágom, befűszerezem, olajat öntök rá és összeforgatom, tepsibe rakom, majd fólia alatt puhulásig, aztán míg kicsit kezd pirulni fólia nélkül sütöm.
A húsokat csak enyhén besózom, egy tényleg leheletnyi őrölt köményt szórok rájuk. Vékonyan kiolajozott tepsibe teszem, az almát vékony cikkekre vágva a húsra teszem. Kicsi olajat még csorgatok rá és először fél dl vizet öntök alá,később ha nem akar puhulni még fokozatosan kicsit pótolom a vizet. Fólia alatt sütöm a hús puhulásáig, majd fólia nélkül amíg kicsit megpirul és karamellizálódik az alma a tetején. Közben érdemes a a saját levével meglocsolgatni kb. kétszer mikor már fólia nélkül sütjük.
Ez egy praktikus páros, mert egy sütőmelegítéssel egyszerre és kb. egyforma idő alatt kész a hús és a köret:)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése