Mini almás túrótorta
Hozzávalók:
Tészta:
1 púpos ek. zabpehelyliszt
1 púpos ek. teljes kiőrlésű kiszt
1 ek. kakópor
10dkg vaj
2 púpos ek. eritrit vagy xilit
1 tojás sárgája
1ek zabpehely
Krém
25dkg túró
1 ek vaníliás pudingpor
3-4 ek xilit vagy eritrit
1dl tejföl
1 csipet só
A tetejére:
1 alma
A tészta hozzávalóit a zabpehely kivételével összegyúrjuk, egy kisebb tortaformát(kb 15-18cm átmérőjű), vagy vastag falú edényt kibélelünk vele,(az edényt először vajazzuk ki) úgy hogy, kb 3 cm-es pereme legyen. erre szórjuk a zabpelyhet, hogy a krém ne áztassa el. A krém hozzávalóit homogénné kikeverjük és a tésztaágyba öntjük. Az almát vékony cikkekre vágva a krém tetejére igazgatjuk. Közepes hőfokon sütjük, először akár kicsit lefóliázva, hogy az alma is párolódjon(kb10pecig), majd a fóliát levéve amíg tészta is készre sül, az alma elkezd pirulni (12-25perc).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése