Epres joghurtos tejszínes tekercs
Hozzávalók:
Piskótához:
5 tojás
6dkg zabpehelyliszt
6dkg graham liszt
8dkg nyírfacukor
3ek. víz
1 csipet só
1 tk. sütőpor
Krémhez:
3 dl cukormentes epres joghurt
2,5 dl cukormentes tejszín
15 dkg eper feldarabolva
8-10 dkg por eritrit (mivel nem lesz hőkezelve a krém, így a xilitet a krémbe nem ajánlom)
8 g zselatin+pár kanál víz a feloldáshoz
Elkészítés:
A 5 tojást szétválasztjuk, fehérjére és sárgájára. A sárgáját a cukorral és 3 ek. vízzel robotgéppel kikeverjük, ezután folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a liszteket és a sütőport. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd ezt óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás lisztes masszába. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és elegyengetjük, előmelegített sütőben magas hőfokon megsütjük(tűpróba!)
Melegen papírostól tekerjük fel és hagyjuk kihűlni, így nem fog törni a piskótalapunk.
A joghurthoz adjuk a feldarabolt epret, a por eritritet és az előírás szerint vízzel elkészített zselatint(langyosra hűtve), amikor már kezd sűrűsödni a joghurt, hozzákeverjük a felvert tejszínt.
A sütőpappírról leválasztott piskótára kenjük a krémet és felcsavarjuk tekercsnek. Legalább 3 órát pihentetjük hűtőben, hogy megszilárduljon a krém.
Szeletelés előtt por eritritet szórtam díszítésnek a tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése