Epres túró rudi torta
Hozzávalók
A piskótához
3 dkg zabpehelyliszt
3 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 db tojás
1 ek. kakaópor
2 ek. víz
10 dkg eritrit
fél cs. sütőpor
2-3 evőkanál cukormentes eperlekvár
A tetejére
100 g cukormentes csoki (én tejcsokival készítettem, de lehet étcsokival is)
10 dkg eritrit
fél cs. sütőpor
2-3 evőkanál cukormentes eperlekvár
A krémhez
50 dkg tehéntúró (félzsíros)
20 dkg porított eritrit
150 ml natúr joghurt
10 g zselatinpor
50 ml víz
1 db citrom reszelt héja
0.5 db citrom leve
200 ml habtejszín (cukormentes hulala-t használtam)
50 dkg tehéntúró (félzsíros)
20 dkg porított eritrit
150 ml natúr joghurt
10 g zselatinpor
50 ml víz
1 db citrom reszelt héja
0.5 db citrom leve
200 ml habtejszín (cukormentes hulala-t használtam)
A tetejére
100 g cukormentes csoki (én tejcsokival készítettem, de lehet étcsokival is)
2 teáskanál vaj
1 dl tejszín (a maradék hulala-t használtam)
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a tojásfehérjékből habot verünk, a sárgáját az eritrittel és vízzel habosra keverjük, ehhez hozzáadjuk a liszteket és a kakaóport, sütőport, majd összeforgatjuk a tojáshabbal.Kivajazott, kilisztezett tortaformában megsütjük.
A tejszínt felverjük, majd mikor már majdnem teljesen kemény a hab, hozzáadagoljuk további habverés közben a por eritrit felét.
A túrót botmixerrel krémesre turmixoljuk, hozzákeverjük a joghurtot és a porított eritrit másik felét, ehhez adjuk a vízzel elkészített zselatint.(A vizet felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatinport,vigyázzunk,hogy ne forrjon). Amint teljesen feloldódott, langyosra hűtve a túrós részhez keverjük, majd az egészet összeforgatjuk a tejszínhabbal. A tortaformában a kihűlt piskótára 2 - 3 evőkanál eperlekvárt kenünk, majd ennek a tetejére jön a túrós krém.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és tejszínt, majd ha teljesen homogénné és fényessé vált a máz, a torta tetejére csorgatjuk.
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a tojásfehérjékből habot verünk, a sárgáját az eritrittel és vízzel habosra keverjük, ehhez hozzáadjuk a liszteket és a kakaóport, sütőport, majd összeforgatjuk a tojáshabbal.Kivajazott, kilisztezett tortaformában megsütjük.
A tejszínt felverjük, majd mikor már majdnem teljesen kemény a hab, hozzáadagoljuk további habverés közben a por eritrit felét.
A túrót botmixerrel krémesre turmixoljuk, hozzákeverjük a joghurtot és a porított eritrit másik felét, ehhez adjuk a vízzel elkészített zselatint.(A vizet felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatinport,vigyázzunk,hogy ne forrjon). Amint teljesen feloldódott, langyosra hűtve a túrós részhez keverjük, majd az egészet összeforgatjuk a tejszínhabbal. A tortaformában a kihűlt piskótára 2 - 3 evőkanál eperlekvárt kenünk, majd ennek a tetejére jön a túrós krém.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és tejszínt, majd ha teljesen homogénné és fényessé vált a máz, a torta tetejére csorgatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése