Gyümölcsleves
Hozzávalók:
1 alma
1 üveg cseresznye befőtt(cukormentes) levével együtt
fél üveg cukormentes őszibarackbefőtt levével együtt
víz (2-3 dl, hogy ellepje a gyümölcsöt és legyen a levesnek leve is)
3 ek. nyírfacukor
3 ek. citromlé (lehetőleg frissen facsart)
fél tk. mézeskalács fűszerkeverék(aki intenzívebben fűszerezést szeretne,tehet többet is)
fél cs. vaníliás pudingpor
1 doboz joghurt
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk,felkockázzuk,hozzáöntjük a cseresznye befőttet levével. Vvzzel felöntve, cukorral citromlével és a mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítve puhára főzzük a gyümölcsöket.A barackot a levével elég ekkor hozzáadni, mert az önmagában is puha. A pudingport kikeverjük a joghurttal csomómentesre, ebbe a leves leves levéből kanalazunk,így hígítva a habarást és egyenlítve a hőmérséklet különbséget a hideg joghurt és a forró leves között, így megelőzve,hogy kicsapódjon a tetejére a joghurt, ezután beleöntjük a joghurtos habarást a levesbe.Összeforraljuk,majd elzárjuk és hűtve tálaljuk.
Az almát meghámozzuk,felkockázzuk,hozzáöntjük a cseresznye befőttet levével. Vvzzel felöntve, cukorral citromlével és a mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítve puhára főzzük a gyümölcsöket.A barackot a levével elég ekkor hozzáadni, mert az önmagában is puha. A pudingport kikeverjük a joghurttal csomómentesre, ebbe a leves leves levéből kanalazunk,így hígítva a habarást és egyenlítve a hőmérséklet különbséget a hideg joghurt és a forró leves között, így megelőzve,hogy kicsapódjon a tetejére a joghurt, ezután beleöntjük a joghurtos habarást a levesbe.Összeforraljuk,majd elzárjuk és hűtve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése