Cukkinitócsni czaczikivel és csirkemellel
Hozzávalók:
Tócsnihoz:
2 közepes cukkini
2 tojás
10 dkg sajt
3 púpos kanál zabpehelyliszt( a cukkini nedvességtartalmától függ)
só
czaczikihez:
1 nagy uborka
1-2 gerezd fokhagyma
200 ml tejföl
bors só
1 csirkemell
olaj
só
bors
pirospaprika
Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük héjastól és lesózzuk, ha levet engedett kifacsarjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sajtot lereszelve és annyi zabpehelylisztet, hogy a serpenyőbe kanállal ki lehessen lapogatni,olajon mindkét oldalát megsütjük (8-10 db 15 db átmérőjű tócsni lesz, ha nagyobbra csináljuk akkor kevesebb)
Az uborkát legyaluljuk,enyhén lesózzuk, ha levet engedett kifacsarjuk és hozzáadjuk a fokhagymát összezúzva és a tejfölt meg egy pici borsot.
A csirkemellet apróra vágva kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal és pici pirospaprikával fűszerezzük.
A tócsni felére tesszük a czaczikit, arra egy kis sült húst és ráfordítjuk a másik felét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése