Zöldbableves
1 közepes fej hagyma
2 közepes répa
1közepes gyökér
4-5 szál petrezselyem
víz
1 dl tejföl
2 kanál zabpehelyliszt
olaj
só
piros paprika
Elkészítés:
A hagymát apróra vágva pici olajon megfonnyasztjuk rátesszük a feldarabolt zöldségeket, petrezselymet összekötve és felöntjük vízzel.Sóval ízesítjük (1-1,5 tk. só, 0,5 tk. piros paprika) . A zöldségek puhulásáig főzzük.Én rántást és habarást is teszek bele. 1 evőkanál zabpehelylisztből kevés olajjal rántást készítek és berántom a levest majd 1 kanál lisztből és a tejfölből pedig habarást, amivel behabarom, ezekkel is alaposan összeforralom.
Lehet ecettel vagy tejföllel tálalni, ki hogy szereti :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése