Almakompótos édesség




Hozzávalók:

Alsó réteg:
5 dl tej
7-8 dkg apró szemű zabpehely
1 cs . vaníliás xilit
1 csipet só
1,5 evőkanál eritrit


Almás réteg
1 közepes alma
2 -3 evőkanál eritrit(ki milyen édesszájú)
fél kiskanál fahéj
víz
1 tk. zselatinpor

Elkészítés:
Az alsó rétegez a hozzávalókat egy lábasba összeöntjük és addig főzzük, amíg egy híg tejberizs állagot kapunk.
Az almát megpucolva apróra daraboljuk, hozzáadjuk az eritritet, fahéjat,felöntjük épp csak annyi vízzel,hogy ellepje. Teljesen puhára főzzük, majd a 1 teáskanálnyi zselatinporral kicsit még főzzük, hogy leve kicsit sziruposabb legyen. Ez majd ahogy hűlni kezd akkor fog igazán látszani.
Az alsó réteghez főzött részt ha legalább langyosra hűlt már 3 adagra bonjuk és a tetejükre pakoljuk az almakompótot(szintén mikor már legalább langyosra hűlt). Langyosan és hidegen is fogyasztható.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással