Medve torta 🐻🐾🐻🐾🎂🎂🐾

                        Egészségeset eszem fényképe.
                                                    
                                      Egészségeset eszem fényképe.
                           Egészségeset eszem fényképe.

Hozzávalók


A torta tésztájához:
5 tojás
5dkg zabpehelyliszt
5dkg teljes kiőrlésű liszt
1,5tk sütőpor
1 csipet só
12dkg por eritrit
3ek víz
2ek vaj

Csokis krémhez
Krém:
3 kisebb tojás
8-10dkg nyírfacukor vagy eritrit(ízlásfüggő)
15dkg vaj
1 tábla cukormentes étcsoki(100g)
fél csomag főzős étcsokoládés pudingpor

Vaníliás krémhez:
1cs. vaníliás pudingpor
2 ek eritrit
1 cs. vaníiliás xilit
2,5dl tej
12 dkg vaj

Málnás réteghez:
25dkg fagyasztott vagy friss málna
1 cs. tortazselé(por)
2 ek. eritrit
2,5 dl víz

Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját felverjük az eritrittel , majd hozzáadjuk a vizet, 1 csipet sót és egy 2ek vajat és apránként belekeverjük a liszteket és a sütőport.A fehérjéből habot verünk, amit apránként összeforgatunk a tojássárgájás résszel. Kivajazott- kilisztezett (zabpehelyliszttel) tortaformában tűpróbáig előmelegített sütőben sütjük a közepesnél kicsit nagyobb lángon.(kb.160fok) (20-30 perc/sütőfüggő). A kihűt tortalapot kétharmad, egyharmad határnál keresztbe elvágjuk így lelsz egy vastagabb és egy vékonyabb lapunk.
A krém elkészítéséhez előkészítünk két hőálló edényt (fazekat): egy nagyot, és egy kisebbet, ami belefér a nagyba. A nagyba annyi vizet öntünk, amennyi, ha a nagy edénybe beleállítjuk a kisebbet, a kisebb edény pereménél legalább 6-8 centivel lejjebb ér, de a kisebb edény alja érjen bele a vízbe.

A csokis krémhez: A nagyobb edényt a vízzel föltesszük a tűzre, és úgy állítjuk be a hőfokot, hogy a víz éppen csak gyöngyözve forrjon.
A kisebb edénybe beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a nyírfacukrot és a pudingport. Robotgép habverőjével az egészet összekeverjük. Ezután a kisebb edényt a forrásban levő vízzel teli nagyobb edénybe tesszük, és robotgép habverőjével folyamatosan legalább 15 percig nagy fordulatszámon keverjük a krémet, miközben az alsó edényben gyöngyözve forr a víz. A krém a gőz fölött főzés elején még sötétbarna, és folyékony, a 15 perc leteltével be kell sűrűsödnie és ki kell világosodnia.
A 15 perc főzés után a krémet levesszük a tűzről.A megfőtt krémbe belekeverjük a kockákra tördelt csokoládét, majd a krémet kihűtjük. Mikor már éppen csak kicsit langyos, belekeverjük a vajat is. Ezután hűtőbe tesszük.
Ha a krém megdermedt ,újra áthabosítjuk robotgéppel.(rétegezés előtt)

A vaníliás krémhez: a pudingot az eririttel és pár kanál tejjel simára keverjük, majd a többi tejjel felfőzzük,hozzáadjuk a vaníliás xilitet, majd ha kész,hagyjuk kihűlni.A, puha vajat 8-10 perc alatt nagyon habosra keverjük.
Folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a kihűlt pudingot.

Málnás réteghez:
A tortazselé port az eritrittel és vízzel a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük. A torta tetejére rendezgetett málnákra kanalazzuk.

A rétegezés:
vastagabb tészta--> csokis krém-->vékonyabb tészta vaníliás krém-->málna tortazselével

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással