Barátkozós almás bodag 😁🍎🍎🥧

                                       Egészségeset eszem fényképe.
                                                     Egészségeset eszem fényképe.

Azért kapta ezt a nevet, mert pont ideális baráti beszélgetésekhez :DAmikor jön valaki, vagy mész valahová gyorsan össze lehet dobni :) és azért bodag mert gyerekkoromban amit csak így összedobtak egy tepsibe sülni az bodag volt..:D

Egy egyszerű olajos piskóta almával egyébként :)

Hozzávalók:
4 tojás🥚🥚🥚🥚
4dkg zabpehelyliszt
4dkg teljes kiőrlésű liszt
1,5tk sütőpor
1 csipet só
10dkg eritrit
3ek víz
2 ek olaj
2 alma 🍎🍎
fél tk. fahéj

Elkészítés:👩‍🍳
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját felverjük az eritrittel , majd hozzáadjuk a vizet, 1 csipet sót és egy 2 ek.olajat , és apránként belekeverjük a liszteket és a sütőport. A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és hozzáforgatjuk a lisztes masszához. Kivajazott formába öntjük én ehhez most egy 28X18 cm-es jénait használtam. A tetejére pedig a megpucolt, apróra vágott fahéjba forgatott almát szórunk.
Előmelegített sütőben 150 fokon 30perc kb.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással