Barátkozós almás bodag 😁🍎🍎🥧
Azért kapta ezt a nevet, mert pont ideális baráti beszélgetésekhez :DAmikor jön valaki, vagy mész valahová gyorsan össze lehet dobni :) és azért bodag mert gyerekkoromban amit csak így összedobtak egy tepsibe sülni az bodag volt..:D
Egy egyszerű olajos piskóta almával egyébként :)
Hozzávalók:
4 tojás🥚🥚🥚🥚
4dkg zabpehelyliszt
4dkg teljes kiőrlésű liszt
1,5tk sütőpor
1 csipet só
10dkg eritrit
3ek víz
2 ek olaj
2 alma 🍎🍎
fél tk. fahéj
Elkészítés:👩🍳
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját felverjük az eritrittel , majd hozzáadjuk a vizet, 1 csipet sót és egy 2 ek.olajat , és apránként belekeverjük a liszteket és a sütőport. A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és hozzáforgatjuk a lisztes masszához. Kivajazott formába öntjük én ehhez most egy 28X18 cm-es jénait használtam. A tetejére pedig a megpucolt, apróra vágott fahéjba forgatott almát szórunk.
Előmelegített sütőben 150 fokon 30perc kb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése