Fehércsokis epres mousse torta




Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
4 dkg zabpehelyliszt
4 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 ek víz
1 csipet só
10 dkg eritrit
Gyümölcszselé:
200 g fagyasztott eper
3 ek. porcukor(xilitből avgy eritritből)
fél citrom reszelt héja
10g zselatin

Fehércsokoládé mousse:
5 tojássárgája + 1,2 dl habtejszín
200 g cukormentes fehér csokoládé
5 dl habtejszín + 13 dkg por eritrit
15 g zselatin + 0,5 dl víz

Csokoládémáz:
1 dl habtejszín
100 gcukormentes tejcsokoládé
1 tk. vaj

Elkészítés:
A gyümölcszseléhez a gyümölcsöt a porított eritrittel összeturmixoljuk, felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, addig melegítjük(nem forraljuk!) amíg teljesen fel nem oldódik benne, majd a tortaformába öntjük és megvárjuk míg megdermed (ha már nem forró hűtővel vagy fagyasztóval lehet gyorsítani a folyamatot).
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az eririttel felhabosítjuk és fokozatosan hozzákeverjük a liszteket és vizet. A tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval, majd a két masszát összeforgatjuk és kivajazott tortaformában megsütjük.
A krémhez a fehércsokit vízgőz felett felolvasztjuk.
 A zselatint 0,5dl vízben melegítés(nem forralás!)mellet feloldjuk.
 Felforralunk 1,2dl tejszínt.
 5dl tejszínt pedig habbá verünk 13dkg porított eritrittel( a tejszínt magában kezdjük felverni, mikor már majdnem teljesen kemény hab, akkor adagoljuk felverés közben hozzá folyamatosan az eritritet). Az 5 tojás sárgájára, nagyon gyors keverés mellett ráöntjük a felforralt tejszínt és homogénre keverjük. Ebbe tesszük az olvasztott csokoládét szintén teljesen simára keverve,
majd a feloldott zselatint is ebbe keverjük csomómentesre. 
Ha már nem teljesen forró, gyors mozdulatokkal az eritrittel felvert tejszínhabba keverjük a fehércsokis, zselatinos masszát. 
Ennek felét öntjük a kihűlt piskótára (a kapcsos tortaformába).
A felénél rátesszük a megdermedt eperzselét,(ennek pereméről 1 cm-t kb. érdemes körbevágni, hogy könnyebben a krémre helyezhető legyen)
 majd a krém másik felét erre simítjuk. 
Hűtőben dermesztjük, legalább 3 órát, de akár egy éjszakán át is, majd erre jön a csokimáz ( a tejcsokit vízgőz felett vajjal megolvasztjuk, és fokozatos adagolás mellett simára és fényesre főzzük a tejszínnel).
Ha megszilárdult a csokimáz is, a kapcsos tortaformát leválasztjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással