Souvlaki
Kedves Olvasók! Az utóbbi két hétben egy kicsit eltűntem... ,méghozzá nyaralni mentem Görögországba .. úgyhogy most egy ottani étellel jelentkezem, a Souvlaki- val, amihez a fűszert Görögországból hoztam.
Hozzávalók:
fél kg. sertés tarja
2 fej vöröshagyma
1.5dl olaj(lehetőleg oliva)
3 tk. souvlaki fűszer keverék
negyed citrom leve
só
Elkészítés:
A húst kockára daraboltam, a hagymákat vastag karikára vágtam és nyársra húztam őket. Nagyon enyhén megsóztam az egészet. A az olajba tettem a fűszer keveréket és citrom levét belefacsartam. Az így elkészítetett fűszeres olajjal a nyársakat minden oldalról megkentem és hűtőben hagytam pácolódni egy éjszakát (de 2-3 óra biztosan kell neki). Meg lehet sütni kert grillen is, nekem most erre nem volt lehetőségem. Ezért kevés olajon egy nagy serpenyőben, körbeforgatva egy kis kérget sütöttem rá, majd fólia alatt kb. fél dl vízzel a sütőben nagy fokozaton sütöttem, amikor megpuhult a hús, levettem a fóliát és tovább pirítottam.
Görög salátával tálaltam de persze tzatzikivel is nagyon finom
Megjegyzések
Megjegyzés küldése