Gombás fokhagymás tejszínes tészta füstölt sajttal
Egy újabb példája annak,hogy sokszor a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak :)
Hozzávalók:
1 egész csirkemell
5 dl tejszín
8 közepes fej (csiperke) gomba
olaj
víz
só
2 duci gerezd fokhagyma (vagy 4 kisebb)
400g CH csökkentett ( esetleg durum) tészta
10dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A kockára vágott csirkemellet besózzuk, kevés olajon kérget sütünk rá (kifehéredik, akár picit pirul is) majd rátesszük a feldarabolt gombát és egy kevés vizet öntünk alá (,hogy amíg a gomba kiengedi a levét, addig ne égjen oda) és fedő alatt addig pároljuk, amíg a gomba meg ne fő a saját levében. Ezután ha a leve elfőtt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, picit átpirítjuk így az egészet és felöntjük tejszínnel. Fedő alatt, néhányszor átkevergetve addig főzzük,amíg besűrűsödik.
A ragut a (hagyományos módon,sós vízben kifőzött) tésztára pakoljuk, majd megszórjuk reszelt füstölt sajttal. A díszítésként rászórt friss petrezselyem egyébként még külön jó ízt is adott neki :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése