Szaftos csirkefalatok mustáros olajos borsos öntetes salátával
Hozzávalók:
Húshoz:
6 db csirke felsőcomb
olaj
víz
paprika,só,fokhagyma,szárított zellerzöld
Salátához:
1 fej saláta
2 kápia paprika
1 kígyóuborka
1 fej lilahagyma
párolt kukorica
Öntethez:
3 ek. mustár
6 ek étolaj
bors
Elkészítés:
A csirkecombokról a bőrt eltávolítjuk, kicsontozzuk, apróra daraboljuk. Olajon gyorsan fehéredésig nagy lángon megsütjük, majd alacsonyabb lángon kb. 10 percig fedő alatt a saját levében hagyjuk párolódni, majd fedőt levéve a levét elforraljuk, hozzáadjuk a fűszereket, kicsit hagyjuk,hogy megpiruljon az alja ,pár kanál vizet adunk hozzá,hogy a a lábashoz pirult részeket feloldjuk és elzárjuk a tüzet alatta.
A salátához a zöldségeket összedaraboljuk, egymásra halmozzuk és lelocsoljuk a mustáros,olajos,borsos öntettel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése