Provence-i csirke zöldségekkel
Hozzávalók:
- 5-6 db csirke felsőcomb (vagy bármilyen csirke alkatrész ennyi húsnak megfelelően)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 fej lilahagyma
- 1 db cukkini
- 2 dl paradicsomsűrítmény(legjobb a házi)
- 50 ml száraz fehérbor
- 250 g gomba/ vagy még több:))
- 50 ml olaj
- víz
- 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék (bazsalikom , kakukkfű , rozmaring)
- só(kb. 2 teáskanál, de inkább ízlés szerint:)..)
bors
Elkészítés:
A csirkecombok mindkét oldalát sózzuk,borsozzuk.A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. A hagymát szintén megpucoljuk és apróra daraboljuk. Olajon a húsok mindkét oldalát megpirítjuk ,csak ,hogy egy kis pörk keletkezzen rajta, aztán kivesszük a lábasból. Ugyanebbe a lábasba az olajra, amin a csirke pirult dobjuk a fokhagymát és hagymát, pici vízzel üvegesre pároljuk. Rádobjuk az összekockázott cukkinit és gombát is, majd egy kis fehérborral meglocsoljuk és forraljuk pár percig. Ezután ráöntjük a paradicsomot, befűszerezzük a fűszerkeverékkel és sóval, ha felforrt visszatesszük bele a húsokat és 50 percig fedő alatt főzzük, hogy éppen csak rotyogjon, közben vízzel hígíthatjuk időnként a szaftot,hogy ne legyen túl sűrű.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése