Provence-i csirke zöldségekkel



Hozzávalók:
  • 5-6 db csirke felsőcomb (vagy bármilyen csirke alkatrész ennyi húsnak megfelelően)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 db cukkini
  • 2 dl paradicsomsűrítmény(legjobb a házi)
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 250 g gomba/ vagy még több:))
  • 50 ml olaj
  •  víz
  • teáskanál provence-i fűszerkeverék (bazsalikom , kakukkfű , rozmaring)
  • só(kb. 2 teáskanál, de inkább ízlés szerint:)..)
bors 

Elkészítés:
A csirkecombok mindkét oldalát sózzuk,borsozzuk.A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. A hagymát szintén megpucoljuk és apróra daraboljuk. Olajon a húsok mindkét oldalát megpirítjuk ,csak ,hogy egy kis pörk keletkezzen rajta, aztán kivesszük a lábasból. Ugyanebbe a lábasba az olajra, amin a csirke pirult dobjuk a fokhagymát és hagymát, pici vízzel üvegesre pároljuk. Rádobjuk az összekockázott cukkinit és gombát is, majd egy kis fehérborral meglocsoljuk és forraljuk pár percig. Ezután ráöntjük a paradicsomot, befűszerezzük a fűszerkeverékkel és sóval, ha felforrt visszatesszük bele a húsokat és 50 percig fedő alatt főzzük, hogy éppen csak rotyogjon, közben vízzel hígíthatjuk időnként a szaftot,hogy ne legyen túl sűrű.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással