Vaníliahabos tejszínes kakaós süti













Hozzávalók:

Piskóta:
1 ek. zabpehelyliszt
1ek. teljeskiőrlésű liszt
1 ek. kakaópor
4 tojás
3ek. xilit (vagy eritrit)
1 kiskanál sütőpor
2ek. víz
1 csipet só

Vaníliahab:
4 tojásfehérje
1cs vaníliás puding
4 ek xilit
1 cs vaníliás xilit
4dl tej
1 csipet só

Tetejére 2,5-3 dl cukormentes tejszín+ 1,5-2 ek. porított xilit(vagy eritrit)

Elkészítés:
A piskótához 4 tojásfehérjéből habot verünk, a sárgákat kihabosítjuk a cukorral és vízzel, egy csipet sót dobunk még bele. ebbe keverjük a liszteket ,kakaóport és sütőport, majd a tojásfehérjés habbal összeforgatjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A vaníliahabhoz a tejből, pudigporból, xilitből és vaníliás xilitből hagyományos módon sűrű pudingot főzünk, 1 csipet sót teszünk bele.4 tojásfehérjéből habot verünk, és a pudingot még forrón ebbe forgatjuk, rásimítjuk a piskóta tetejére,
kis/közepes lángon 10 percig visszatesszük a sütőbe.
Ha kész a vaníliahabos piskóta, kihűtjük. Ha már nem is langyos, akkor a tejszínhabot felverjük a xilittel és a tetejére simítjuk.
Ez az adag 21cm-es tortaformában készült, de az arányok megfelelnek egy 19cmX29cm-es kisebb tepsihez is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással